• Lösev
  • İYİ ENERJİ
  • NAYY Kablo
  • Kablo
  • Şenay Emlak
  • HURDACINIZ
  • Günün Yemekleri Günün Menüsü
#

SUVLA KİLYE ORGANİK ÜRÜNLER TİC. LTD. ŞTİ.

Firma Bilgileri
SUVLA KİLYE ORGANİK ÜRÜNLER TİC. LTD. ŞTİ.
Perpa Ticaret Merkezi A Blok Avlu, K: No:1981 34384 Okmeydani Şişli İSTANBUL
Telefon :+902122210756
Fax :+902122210756
GSM :+902122210756
Detaylı Bilgi


KİLYE


Doğal ol. 

Mevsiminde, katkısız ve geleneksel.


Kilye ile yolculuğumuz tarihi ile mağrur Gelibolu yarımadasına…


Kilye adını, tarihimizde derin izler bırakan Çanakkale Savaşı’na sessizce tanıklık etmiş tarihi yarımadanın bir ovasından alır. 

Kuzey Ege havasının hüküm sürdüğü tarlalarda, bağlarda, zeytinliklerdeyiz. 


Güneş ve karayelin sert dansıyla olgunlaşan sebze, meyve ve zeytinlerin yetiştiği topraklardayız. 

Havasında eşsiz reçine kokuları, uçsuz  bucaksız, el değmemiş çam ormanlarıyla yan yanayız. 


Doğa ahengini koruyor. Her bir Kilye ürünü ile geçmişin kapılarını aralayalım, doğallığı doyasıya yaşayalım, bugünün tadına varalım diye..


Kilye Doğal Ürünleri


Eceabat’a özgü, mevsiminde yetişmiş, organik veya iyi tarım uygulamaları sertifikasına sahip tarlalardan toplanan mahsüller Kilye üretim tesislerinde özenle işleniyor. Kilye Doğal Ürünleri; Taş Baskı Sızma Zeytinyağı, Sofralık Zeytin Çeşitleri, Zeytin Ezmesi, Domates Konservesi, Domates Salçası, Biber Salçası, Kırmızı Közbiber, Acılı-Acısız Acuka, Kapari, Kapari Karpuzu, Pekmez, Tahin, Reçel, Marmelat, Bal,’ Kilye Fırından’, ‘Kilye Bahçeden’ ‘Kilye Bağdan’ ve “Organik Un” ürünlerinden oluşuyor.



SUVLA

Suvla Şarapları, tarihi Gelibolu yarımadasının Kabatepe bölgesinde 2003 yılında kurulan 600 dönümlük aile bağları Bozokbağ’da yetişen üzümlerden üretiliyor. İyi Tarım Uygulaması (GAP) Sertifikası ile kurulan ve 2013 yılında organik sertifikaya geçen bağlarda yetişen enternasyonel üzüm cinsleri; Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc, Grenache Noir, Petit Verdot,  Chardonnay, Sauvignon Blanc, Roussanne ve Marsanne; yerliler ise tarihi yarımadaya özgü beyaz varyete Kınalı Yapıncak ve kırmızı varyete Karasakız’dır.


2009 yılında Eceabat’ta kurulan Suvla şaraphanesi, 5 bin 200 m2 kapalı alana kurulu, yerçekimi sistemi ve özel soğuk hava odalarının da bulunduğu, gelişmiş teknoloji ve doğal yöntemlerin kullanıldığı çağdaş bir şarap üretim merkezi ve geleneksel yağhane olarak faaliyet gösteriyor.  Şato kalitesinde şarap üretebilme idealinde gerekli altyapıya sahip şaraphanenin kurulumunda çağdaş ekipmanlar ile Türkiye ve dünya çapında danışmanların çözümleri kullanılmıştır.


Farklı yapım teknikleri ve çeşitlilik ön planda tutularak üretilen kırmızı, beyaz ve pembe şaraplar Kabatepe, Suvla, Kirte, Sur, Sır, Suvla Reserve ve Suvla Grand Reserve serileri altında sunuluyor.


Suvla şarapları, 40’a yakın etiketiyle, ülkemizde beş yıldızlı otellerde, A+ restoran menülerinde, zincir marketlerde ve şarap butiklerinin raflarında listelenmekte. Şarapseverler Suvla’ya ayrıca Eceabat, İstanbul (Cihangir ve Perpa), Bodrum Marina ve Ankara’daki “Suvla Kilye Konsept Mağazaları”ndan ulaşabiliyor. Gelibolu teruarının potansiyelini temsil edebilme idealinde; Amerika - New Jersey; Almanya – Münih ve Kanada – Vancouver’ da satış şirketleri bulunuyor.


Suvla kurucusu Selim Zafer Ellialtı’nın 2013 yılındaki TED-x konferansındaki “Evladım Sen Ne İş Yapıyorsun” başlıklı “Suvla Hikaye”sini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.


TED-X/ Suvla’nın hikayesi, Selim Zafer Ellialtı


Mitolojik kaynaklarda ‘şarabın doğduğu yer’ olarak gösterilen  Gelibolu Tarihi Yarımadası, genç bir şarap markasına ev sahipliği yapıyor.  İsmini yarımadanın Kuzey Ege sahilindeki Suvla Koyu’ndan alan SUVLA, şarabın doğduğu toprakların ruhunu yeniden canlandırarak, yüksek nitelikli şarap yapma idealini gerçekleştiriyor. Suvla şarapları, ait olduğu muhteşem coğrafyayı ve tarihle dolu bir geçmişi geleceğe taşımayı hayal ediyor.


Suvla kurucusu Selim Zafer Ellialtı’nın 2013 yılındaki TED-x konferansındaki “Evladım Sen Ne İş Yapıyorsun” başlıklı “Suvla Hikaye”sini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.


TED-X/ Suvla’nın hikayesi, Selim Zafer Ellialtı


TOPRAK, ASMA, İNSAN


Suvla, ılık bir havada öğle vaktinde, yazın kumsalda bir gün batımında, keyifle hazırlanan akşam sofralarında, karlı bir havada şömine karşısında, bahçede mangal başında, ciddi iş toplantılarında, kimi zaman da koyu arkadaş sohbetlerinde yaratılan özel tatların tümüne uyumla eşlik eden, tamamlayan, hep tercih edilen zamansız, derinlikli, zengin karakterli, dengeli ve zarif şaraplar yapmanın ve içirmenin peşinde.


Suvla Şarapları, Kabatepe bölgesinde deniz manzaralı çam ormanları ile çevrelenmiş, yoğun iyot ve reçine kokuları içindeki 600 dönümlük aile bağları Bozokbağ’da yetişen üzümlerden üretiliyor. İyi Tarım Uygulaması (GAP) Sertifikası ile kurulan ve 2013 yılında organik sertifikaya geçen bağlarda yetişen üzüm cinsleri; Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc, Grenache Noir, Petit Verdot,  Chardonnay, Sauvignon Blanc, Roussanne ve Marsanne; yerliler ise tarihi yarımadaya özgü beyaz varyete Kınalı Yapıncak ve kırmızı varyete Karasakız olarak sayılabilir.


Eceabat’ta konumlandırılan Suvla şaraphanesi, içinde ayrıca geleneksel taş değirmen ve doğal ürünler üretim merkezini de bulunduruyor. Şaraphane, yerçekimi sistemi ve özel soğuk hava odalarının da bulunduğu, gelişmiş teknoloji ve doğal yöntemlerin kullanıldığı çağdaş bir üretim merkezi. 


Önolog Dimitar Dimov liderliğindeki Suvla şarap yapım ekibi, Fransız önologlar danışmanlığında, farklı yapım teknikleri ve çeşitliliği esas alarak beyaz, roze ve kırmızı şarap lar üretiyorlar. Suvla şarapları, Behramlı, Bigalı, Kabatepe, Suvla, Kirte, Sur, Sır, Suvla Reserve ve Suvla Grand Reserve serileri ile şarapseverlerin beğenisine sunuluyor.


BAĞLAR


Tarihi Gelibolu Yarımadası Kabatepe Kumlimanı’nında yer alan aile bağları Bozokbağ, yetiştirilen üzümlerin en doğru şartlarda şaraba dönüştürülmesi amacıyla kaliteye odaklı bağcılık teknikleriyle geliştiriliyor. Kuzey Ege ve Marmara Denizleri arasında kalan bu bölge, denize yakınlığı, iyotlu ve reçineli havası, aldığı Karayel rüzgarları ve killi toprak yapısı ile güçlü teruar özellikleri taşıyor. 2003 yılında kurulan, 600 dönüme ulaşan organik bağların bulunduğu bölgenin teruar özelliği ve tarihi dokusu, bu bölgeyi bağcılık için tercih edilen önemli şarap yapım merkezlerinden biri konumuna getiriyor.


Toprak, güneş, rüzgar, insan… Asmaların gelişiminde bir bütüne doğru vazgeçilmez unsurlar. Bozokbağ, kurulduğu günden bugüne, hiç ara vermeden büyük sadakatle yöre köylerinden gelerek, yaz kış demeden bağlarda çalışan onlarca kadının büyük emek verdiği onbir yaşındaki çocuğu gibi. Her bir bağbozumu, kış budamaları ve dört mevsimi kapsayan bakım disiplini onlar için ayrı bir heves, ayrı bir heyecan.


İyi Tarım Uygulaması (GAP) Sertifikası ile kurulan, 2013 yılında organik sertifikaya geçen bağlarda yetişen üzüm cinsleri; enternasyonal varyeteler Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc, Grenache Noir, Petit Verdot,  Chardonnay, Sauvignon Blanc, Roussanne ve Marsanne; yerliler ise tarihi yarımadaya özgü beyaz Kınalı Yapıncak ve kırmızı varyete Karasakız olarak sayılabilir. a


Bağların kuruluşu, Fransa Mercier Nursery’den ithal edilen sertifikalı asma köklerinin uzmanları tarafından dikimi ile başlamış, ilk üç yıllık gelişmelerinde hiçbir kimyasal ve suni gübre kullanılmayarak, köklerinin gelişimi ve güçlenmesi doğal olarak sağlanmıştır. Sertifikalı asma köklerinden Merlot klonları Petrus klonlarından seçilmiştir. Dört mevsimi kapsayan bağ bakımı disiplinler geliştirilerek titizlikle sürdürülmektedir. Bağ ekibi, ziraat mühendisleri ve bağcılık uzmanları ile beraber, teruara uygun, tarih boyunca bölgede denenmiş yerli üzüm çeşitlerinin seçimi ile ilgili çalışmalar yürütüyor.


Bozokbağ’da bağbozumları, son yaz sıcakları ile olgunlaşan üzümlerin tam olgunlaşma anlarında, gündoğumundan hemen önceki serin saatlerde yöre insanlarının heyecanlı ve tatlı telaşıyla gerçekleşir. Özenle kasalara yatırılan üzümler, karakterlerinin korunmasına özen gösterilerek  bağların en uzak noktasına 14 km. mesafedeki Suvla şaraphanesinin işlenme öncesi serin odalarına teslim edilir. Daha sonra özel resepsiyon yerçekimi (gravity) sistemi ile fermantasyon tanklarına aktarılır.


Tarihi ile öne çıkan bu bölgede üzüm ve toprağın ilişkisi asırlardır sürüyor.


ŞARAPHANE


Suvla Şaraphanesi, 2009 yılında, Çanakkale/Eceabat’ta eski bir tekstil fabrikasının yeniden tasarımı ve dönüştürülmesiyle üretime geçer. 10 dönüm arazi içinde 5.200 m2 kapalı alanda üretim yapan çağdaş bir şaraphane, geleneksel taş değirmenli yağhane ve doğal ürünler işleme merkezi olarak faaliyet gösterir. Teruar ve teknolojinin izin verdiği derecede, mümkün olan en iyi şarabı üretebilme idealinde, bir şaraphanenin başarısında en fazla role sahip olan bağlardaki kaliteye odaklı yaklaşım, üretimde de titizlikle sürdürülür.


Şato kalitesinde şarap üretebilmek için gerekli altyapıya sahip şaraphanenin kurulumunda son teknoloji ürünü şarap yapım ekipmanları ile Türkiye ve dünya çapında danışmanların çözümleri kullanılmıştır. Oluşturulan altyapıda; üzümlerin stabilize olabilmelerini sağlayan soğuk hava depoları, yerçekimi sistemi ile üzüm işleme, resepsiyon sistemi pres ve pompalar bulunmaktadır. Isı kontrollü çelik fermantasyon ve saklama tankları uzmanlar tarafından projelendirilerek özel olarak üretilmiştir. Yıllandırma için özel meşe fıçılar ısı ve nem dengesi ayarlanmış özel mahzene yerleştirilmiş, şişeleme sistemi kurulmuştur. Şaraphane 850 bin şişe kapasitesindedir.


Şarap yapımında sonuca büyük etkisi olan pek çok kriterin yanında, Suvla şarap yapım ekibi için, üzümün kalitesi ve işlenen üzümlerin tek bağdan hasat edilmiş olmaları sıralamada önceliklidir. Şarap yapım ekibi ve enologları yıl boyunca bağlar ile en fazla seviyede ilgilenmekte ve üzüm gelişimini takip etmektedir. Suvla ayrıca bölgedeki tüm bağcıları desteklemeye yönelik çalışmalarla bağlarına özel üzüm işleme ve şarap yapım anlaşmaları yürütmektedir.


Önolog Dimitar Dimov liderliğindeki Suvla şarap yapım ekibi, Fransız önologlar danışmanlığında, farklı yapım teknikleri ve çeşitliliği esas alarak 2010 bağbozumunda 260 ton, 2011’de 350 ton, 2012’de 450 ton, 2013 yılında 360 ton, 2014’de 350 ton, 2015 ‘te 631 ton, 2016’da 714 ton kapasitesinde üzüm işlemişlerdir. Farklı yapım teknikleri ve zengin çeşitliliğe önem vererek hazırladıkları kırmızı, beyaz ve roze şaraplar; Kabatepe, Suvla, Kirte, Sur, Sır, Suvla Reserve ve Suvla Grand Reserve serileri altında şarapseverlerin beğenilerine sunuluyor.


SUVLA ÖDÜLLERİ


Suvla, genç bir marka olarak kısa zamana sığdırdırdığı bu önemli dereceler ve ödüller ile şato stilinde kaliteli şarap yapabilme yolunda ilerliyor.


Suvla şarapları, Kabatepe’de deniz seviyesinde konumlanmış, çam ormanları arasındaki organik sertifikalı aile bağları Bozokbağ’da yetişen üzümlerden yapılıyor. Bazı yerel varyeteler için, aynı teruar özeliklerine sahip Gelibolu’daki geleneksel bağların varyeteleri de işleniyor.Kırmızı varyeteler; Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc, Grenache Noir, Petit Verdot,  beyazlar; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Roussanne ve Marsanne üzümlerinden üretiliyor. Tarihi Yarımada’nın asırlık şaraplık üzümleri Kınalı Yapıncak ve Karasakız da Suvla için önemli yerli varyetelerden.


Suvla şarap yapım ekibi, Bozokbağ’ın her parselini ayrı olarak değerlendirerek mikro bağcılık prensibi ile hasat edilmesine özen gösterir. Her parselin mahsulünün ön, ilk ve ikinci şıraları ayrı tanklarda ayrı parti numaraları ile işlenir. Şaraba dönüşme işlemleri tamamlandıktan sonra enolog ve danışmanlar tarafından belirli bir sistem çerçevesinde pek çok kez tadılır, puanlandırılır, gruplandırılır. Daha genç tüketilmesi önerilenlerden oluşturulan sepaj ve kupajlar şişelenir, potansiyeli yüksek ve gelişme vaad edenler değişik özelliklerdeki meşe fıçılarda olgunlaştırılır. Düzenli tadımlar ile fıçılardaki gelişmeleri izlenir. Gruplandırılarak Suvla Grand Reserve, Suvla Grand Reserve, Suvla Sur, Suvla Sır ve Suvla serileri için kullanılmak üzere şişelenir.


Farklı yapım teknikleri ve zengin bir çeşitlilikle üretilen kırmızı, beyaz ve pembe şaraplar; 7 değişik seri ile sunuluyor.


KABATEPE

Genç, diri, meyve aromaları önde fıçı görmemiş, 1-2 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar


SUVLA 

Genç, diri, meyve aromaları önde, kısmi fıçı görmüş, 1-3 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar


KİRTE 

Genç, diri, meyve aromaları önde, kısmi fıçı görmüş güçlü karektere sahip blend seri. 1-3 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar


SUVLA | SUR

Tek parsel blend serisi, denge ve gücün ön planda olduğu bir birleşim. Meşe fıçılarda 9-12 ay, şişelendikten sonra 6-9 ay süresince dinlen-dirilen, 1-5 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar


SUVLA | SIR

Tek parsel blend serisi. Zarafet ve dengenin ön planda olduğu bir birleşim. Meşe fıçılarda 9 - 12 ay şişelendikten sonra 6-9 ay süresince dinlendirilen, 1-5 yıl kavda yıllandırılmaya uygun


SUVLA | Reserve

Meşe fıçılarda 3 - 12 ay, şişelendikten sonra 3-6 ay süresince dinlen-dirilen, 1-5 yıl kavda yıllandırılmaya uygun


SUVLA | Grand Reserve

Tek parsel, meşe fıçılarda 6-18 ay arasında olgunlaşan, 6-24 ay şişede dinlendirilen, şişelemeden sonra 1-10 yıl yıl kavda yıllandırılmaya uygun


www.suvla.com.tr

Sektör Uzmanlık Alanları
  • Perpa Ticaret Merkezi Gıda
  • Perpa Ticaret Merkezi Organik Ürün
  • Gıda Sanayi